Fra Wikimedia Commons

Titel: Robinson Crusoe
Forfatter: Daniel Defoe
Antal sider: 113

Handling:
Bogen handler om Crusoe som bor hos hans familie i 1659 og drømmer om at komme på et sejle-eventyr. Han får sit ønske opfyldt og kommer ud at sejle. Efter turen kommer han til Brasilien og køber en plantage. I Brasilien får han et tilbud med at komme med et skib. Der går skibet på grund og bliver ødelagt. Crusoe er den eneste overlevende og strander på en ø. Han tager tingene fra skibet alt der kunne blive nyttigt. Han begynder at lave et hus og begynder at klare sig udemærket. En dag redder Crusoe en kannibal fra andre kannibaler. Han kalder ham Fredag og Fredag bliver hans tjener. Endnu engang redder de nogle fra de samme kannibaler og en af de redede er Fredags far. En dag kommer der et skib og mandskabet vil dræbe deres kaptajn. Crusoe redder ham og nedkæmper resten af det onde mandskab og Crusoe bliver en slags leder over alle de andre. Det ender med…….

Bag om bogen:
Udgivet første gang 1719. Den er inspireret af en skotsk styrmand som opholdt sig på en ø i Stillehavet i 4 år. Den er en klassiker. Man har opkaldt en ø ud for Chile efter Robinson Crusoe.
Fra Wikimedia Commons

Min Menning:
Bogen er meget lærerig fordi man lærer meget om spejder tricks og overlevelse og den er god fordi man lærer så meget af den men den er ikke kedelig.
Den er spændende fordi der er meget gammeldags action.

Stjerner

5:
4: Robinson Crusoe.
3:
2:
1:

Stikord
1: spændene
2: lærerig
3: gammeldags action