Titel: Skatteøen
Forfatter: Robert Louis Stevenson
Antal Sider: 113

Om bogen:
Bogen er en klassiker den udkom i 1883. Bogen er en slags skabelon for nyere sørøverhistorier.

Handling:
Bogen handler om Jim som bor hos sin mor og far på en kro. Der kom en gammel sørøver ind på kroen. I hans kiste lå der et skattekort. Den gamle sørøver dør og Jim finder kortet. Jim giver kortet til godsejeren og han starter en skattejagt. Han finder et mandskab og Jim sejler med skibet ved navn Hispaniola ud på det åbne hav for at finde skatteøen. En nat finder Jim ud af at John Silver (kokken) og nogle af mandskabet er sørøvere. Da de ankommer til øen går det ikke så godt for begge parter. Mange dør eller bliver hårdt skadet da de slås mod hinanden. Da sørøverne leder efter skatten er den alleredet blevet fundet af det hold der ikke er sørøvere. John Silver bliver forrådt af sit mandskab og går over til den gode side. Resten af sørøverne bliver efterladt på skatteøen. Jim og de overlevende sejler væk fra øen rige.

Min Mening
Bogen er rigtig god, der er masser af spænding i og der er mange detaljer.

Stjerner

5:
4: Skatteøen
3:
2:
1:

Stikord

1: Spændende
2: Detaljeret
3: Nysgerrig efter resten af bogen