Fra Wikimedia,Commons. Billedet er i public domain

Titel Anne Franks liv
Forfatter Anne Frank, Sten Wijkman Kjærsgaard
Antal Sider 125
Handling
Bogen handler om Anne Frank og hendes familie som er en jøde familie. De bor i Tyskland men bliver nødt til at flytte til Holland under krigen. Annes far får et arbejde i en krydderifabrik hvor han bygger et hemmeligt rum til hvis det blev nødvendigt. Det blev det også, Tyskland fik magten i Holland derefter hvor at familien flytter ud i “Baghuset”. Der lever de sammen med en anden jøde familie. De får hjælp af nogle af arbejderne i krydderifabrikken som kommer med mad og læsestof. Hver aften sætter de sig foran radioen og hører nyheder om hvordan de allierede klarer sig mod Tyskland. lidt senere kommer der en anden jøde ind i baghuset. Han var en tandlæge og søgte i dækning i baghuset. Anne føler sig tit som den der får alt skæld ud og søger hen til den eneste dreng der er i baghuset og de bliver kærester. I 1945 bliver de opdaget af gestapo som er nazi-politiet. De bliver sent hen til en koncentrationslejr hvor de bliver dræbt lige inden at de allierede befriede lejrene. Den eneste der overlevede var Annes far Otto Frank han udgav Annes dagbog som hun havde skrevet i hver dag. Nu er det en af de mest popolærer bøger fra krigen.

Min mening

Jeg syntes godt om bogen men syntes den er en lille smule voldsom. Den er god fordi det er ikke en bog jeg plejer at læse så derfor var det godt at prøve noget nyt. Den er voldsom fordi det er ægte begivenheder.

stjerner
5 stjerner:
4 stjerner:
3 stjerner: Anne Franks liv
2 stjerner:
1 stjerne :

stikord
ægte
voldsom
man lærer noget om krigen