Titel: Brødrene Løvehjerte
Forfatter: Astrid Lindgren
Antal Sider: 229

Handling:
Brødrene Løvehjerte handler om to brødre som elsker hinanden. Karl er den yngste og han er syg og ligger i sengen hele tiden. Jonatan ligner en evntyrprins. En nat hvor der udbrød brand i huset sprang Jonatan og Karl ud af vinduet og Jonatan døde men Karl overlevede. Før alt det her skete havde Jonatan fortalt alt muligt om Nangijala som man kommer til når man dør. Imens Jonatan var død savnede Karl ham helt vildt meget og efter et par måneder døde han også. Da Karl ankom var Jonatan der. Han viste Karl rundt i huset og stalden. I stalden var der to heste og den ene var til Karl. Efter et stykke tid skulle Jonatan på arbejde hos Sofie som var Kirsebærdalens “leder”. Men i skjul var Jonatan en af de oprørere som kæmpede mod Tengils mænd som var i Rosendalen. Sofie planlagde et oprør og på den måde skulle Jonatan udspionere i Rosendalen. Karl blev nødt til at blive hjemme men tog afsted da han hørte at Jonatan blev jagtet af Tengils mænd. Han kom over bjergene og sov i en grotte da han pludselig hørte nogle mænd. Det var nogle af Tengils mænd og der var Jossi Forræderen fra Kirsebærdalen. Karl tog afsted næste morgen og fandt Jonatan hos Mattias som så blev Karls “farfar”. Jonatan og Karl tog afsted til Tengils land for at befri Orvar. Orvar var en oprørsmand som blev opdaget på en mission. De fik hentet ham lige inden at han skulle serveres for Katla som var en drage. Et par dage senere startede krigen og Tengil har Katla med som kun adlød et horn. Jonatan stjal hornet og Katla udslettede Tengil. Jonatan og Karl tog Katla med ind i en grotte men Jonatan tabte hornet ned i et vandfald og blev derfor lam af Katlas ild. Men Katla faldt ned i en flod og der døde Katla og søslangen som dræbte Katla. Bagefter begik Karl og Jonatan selvmord og kom derved til Nangilima.

Min Mening:
Den er god fordi den har masser af fantasi og uhyrer og man får lyst til at læse mere.

Stjerner:
5:
4: Brødrene Løvehjerte
3:
2:
1:
Stikord:

1: Fantasifuld
2: middelalderen
3: spændende