Serie: Slaget i Caissa
Titel: Åbningen/Tågemandens død/Skakmat
Forfatter: Kenneth Bøgh Andersen

Handling: Serien, som er på tre bøger, handler om drengen Frode som er meget syg. Hans eneste ven er Nanna som tit kommer på besøg. De ved alle sammen at Frode er døende. Hver dag spiller Frode skak med hans farfar. En nat hvor Frode og Nanna havde aftalt at Nanna skulle komme over til Frode kom der en mystisk tåge. Den tog både Frode og Nanna hen til en ny verden. Frode var en af de udvalgte til at være i krig sammen med en hel del andre. Nanna hun kom også ind men hun var ikke udvalgt og brød reglerne. Den hvide hær startede dens rejse og mødte de første sorte fra den sorte hær og de sorte dræbte en af de hvide og de dræbte ham. Sådan fortsatte det og hele tiden blev det sværere og sværere. En dag havde de splittet den hvide hær op og den ene gruppe mødte den sorte dronning og hun dræbte alle undtagen en. Senere mødte de igen dronningen men Frode dræbte hende. Der fandt de ud af at det er et skakspil de er med i. De fandt ud af hvor den sorte konge var og der genopstod den sorte dronning. De to beskyttere af den sorte konge, en edderkop og en mantikor dræbte de andre så der var kun Frode og Nanna tilbage. Frode fandt ud af at han kunne forvandle sig til en Kentauer. Der dræbte han den sorte konge lige inden at den sorte dronning dræbte den hvide konge. Lige i det øjeblik vågnede Frode og Nanna i deres egen verden og Frode var rask igen.

Min mening
Jeg syntes den er rigtig god fordi Kenneth har været rigtig god til at lave detaljer i serien. Jeg kan også godt lide at der en slags krig og med alt det fantasy. Den er god.

Stjerner

5 Stjerner: Slaget i Caissa
4 Stjerner:
3 Stjerner:
2 Stjerner:
1 Stjerne :

Stikord
Spændende
Fantasy
Detaljeret